Recept
« Terug naar recepten
Roerei met een restje pasta
PT10M
Roerei met een restje pasta
Soms heb ik wel eens van die dagen in de keuken dat het niet helemaal
gaat zoals ik van plan ben.
En deze keer was het dus zo'n dag.
Ik had nog een restje van mijn Zwitserse alpenmacaroni (alplermagronen)
maar dat was nauwelijks genoeg voor 1 portie, dus bedacht ik om er een
omelet (frittata) mee te gaan maken. Truuk mislukt want het omdraaien
ging helemaal mis en omdat ik niet van weggooien hou, heb ik er toen maar
roerei van gemaakt. De smaak is natuurlijk hetzelfde alleen voor het oog
ziet het er misschien wat rommelig uit.
In principe kun je natuurlijk ook gewoon een ander pasta gerecht gebruiken
of desnoods een beetje 'kale' pasta. De bereidingswijze blijft hetzelfde. Je
kunt dan eventueel nog wat ingrediënten zoals; hamblokjes, salami,
champignons, ui, paprika toevoegen of iets wat je nog in de koelkast hebt
liggen. Bak deze dan vooraf tegelijk met de tomaatjes even mee.
Het is een heerlijke snelle hap geworden
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Dagschotel
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Nagerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerei met een restje pasta te bereiden
- Snij de tomaatjes doormidden en bak ze eventjes in een beetje boter of olie in een Koekenpan. (Voeg eventuele andere ingrediënten zoals, ham, ui e.d. toe).
- Doe het restje pasta erbij in de pan en warm het even mee.
- Klop intussen de eieren met peper, zout en de Za'atar en voeg een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe.
- Verdeel dit mengsel over de andere ingrediënten in de koekenpan en bak het ongeveer 5 tot 10 minuten op een laag vuur. Je kunt nu proberen om het in zijn geheel om te draaien (eventueel met behulp van een deksel) anders roer je gewoon alles goed door elkaar totdat het ei gaar is.