Recept
« Terug naar recepten
kipstoofschotel met mosterd en dragon
PT60M
kipstoofschotel met mosterd en dragon
Een heerlijk kipstoofschotel met mosterd en dragon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
? weet ik niet meer..
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kipstoofschotel met mosterd en dragon te bereiden
Verhit 1 el van de olie in een braadpan op
maitig vuur en bak de kip in twee porties
goudbruin, elke portie 6-7 min. Haal het vlees
uit de pan. Giet de rest van de olie in de pan en
bak de ui, prei en knoflook in 5 min. op matig
vuur zacht. Voeg de champignons toe en bak
die 5-7 min. mee, tot ze zacht en bruin zijn en
het meeste vocht is verdampt. Doe dragon,
kippenbouillon,room, citroensap en mosterd
erbij. Breng aan de kook en laat alles 2 min.
sudderen. Doe de kip weer in de pan en breng
op smaak. Dek de pan af. Zet het gerecht in de
oven en laat het 1 uur sudderen, of tot de saus
is ingedikt.
daanenton zegt: