Recept
« Terug naar recepten
Kiwiconfituur
PT30M
Kiwiconfituur
Een heerlijk kiwiconfituur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kiwiconfituur te bereiden
1. Schil de kiwi's en snij ze in plakjes. Doe ze in een pan met de suiker en het citroensap. Laat eventjes koken, tot de suiker opgelost is.
2. Haal van het vuur en schenk in een grote kom. Sluit de kom goed af en laat 24 uur trekken.
3. Doe de confituur de volgende dag weer in de kookpan en laat 10 à 15 minuten flink doorkoken. Test de dikte door een lepeltje jam op een bord te gieten. Schenk de jam in potjes.
2. Haal van het vuur en schenk in een grote kom. Sluit de kom goed af en laat 24 uur trekken.
3. Doe de confituur de volgende dag weer in de kookpan en laat 10 à 15 minuten flink doorkoken. Test de dikte door een lepeltje jam op een bord te gieten. Schenk de jam in potjes.