Recept
« Terug naar recepten
Klassieke Tomatensoep
PT25M
Klassieke Tomatensoep
Een heerlijk klassieke tomatensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klassieke Tomatensoep te bereiden
1. Was de tomaten en snijd ze in stukken. Snijd het groen van de venkel en bewaar dit voor garnering. Verwijder de kern van de venkel en snijd de rest in plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
2. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui met de venkel en de tomaten ca. 8 min. Voeg de knoflook toe. Roer de tomatenpuree, suiker en de balsamicoazijn door het tomatenmengsel.
3. Voeg 500 ml heet water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Laat de soep ca. 15 min. doorkoken en pureer hem met een staafmixer. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met het venkelgroen.
2. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui met de venkel en de tomaten ca. 8 min. Voeg de knoflook toe. Roer de tomatenpuree, suiker en de balsamicoazijn door het tomatenmengsel.
3. Voeg 500 ml heet water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Laat de soep ca. 15 min. doorkoken en pureer hem met een staafmixer. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met het venkelgroen.
jos zegt:
lekker makkelijk toch,jos.