KookJij

Klassieke Tomatensoep

Een heerlijk klassieke tomatensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Klassieke Tomatensoep te bereiden

1. Was de tomaten en snijd ze in stukken. Snijd het groen van de venkel en bewaar dit voor garnering. Verwijder de kern van de venkel en snijd de rest in plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
2. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui met de venkel en de tomaten ca. 8 min. Voeg de knoflook toe. Roer de tomatenpuree, suiker en de balsamicoazijn door het tomatenmengsel.
3. Voeg 500 ml heet water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Laat de soep ca. 15 min. doorkoken en pureer hem met een staafmixer. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met het venkelgroen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jos

jos zegt:
Het is een heerlijke gezonde soep,snel klaar,tomaten kunnen vervangen worden door een liter tomatensap,in de winter,
lekker makkelijk toch,jos.