Recept
« Terug naar recepten
Kleine mudpie - Chocoladetaart
PT60M
Kleine mudpie - Chocoladetaart
Een heerlijk kleine mudpie - chocoladetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kleine mudpie - Chocoladetaart te bereiden
Brownie
Doe de chocolade, cacaopoeder, roomboter, suiker en bloem in een keukenmachine en mix het goed door elkaar. Ondertussen klop je in een apart kommetje het eiwit van twee eieren luchtig. Doe het luchtig geklopte eiwit ook in de keukenmachine en laat het nog even mixen, tot er een egale massa ontstaat.
Doe het deeg in een kleine springvorm en verwarm de oven voor op 170 graden. Stop de brownie ongeveer 15 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen.
Mousse
Klop de slagroom stijf en zet het in de koeling. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water en smelt de chocolade daarna in een pannetje op het vuur. Voeg ook de gelatineblaadjes toe. Wanneer de chocolade gesmolten is laat je het even afkoelen.
Doe de chocoladesaus bij de slagroom en mix het tot een egale massa. Verspreid de chocoladeroom over de brownie en laat het ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast.
Topping
Smelt de pure chocolade met de boter en een klein beetje water in een pannetje tot een glanzende saus. Laat het even afkoelen en giet de topping over de taart heen.
Doe de chocolade, cacaopoeder, roomboter, suiker en bloem in een keukenmachine en mix het goed door elkaar. Ondertussen klop je in een apart kommetje het eiwit van twee eieren luchtig. Doe het luchtig geklopte eiwit ook in de keukenmachine en laat het nog even mixen, tot er een egale massa ontstaat.
Doe het deeg in een kleine springvorm en verwarm de oven voor op 170 graden. Stop de brownie ongeveer 15 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen.
Mousse
Klop de slagroom stijf en zet het in de koeling. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water en smelt de chocolade daarna in een pannetje op het vuur. Voeg ook de gelatineblaadjes toe. Wanneer de chocolade gesmolten is laat je het even afkoelen.
Doe de chocoladesaus bij de slagroom en mix het tot een egale massa. Verspreid de chocoladeroom over de brownie en laat het ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast.
Topping
Smelt de pure chocolade met de boter en een klein beetje water in een pannetje tot een glanzende saus. Laat het even afkoelen en giet de topping over de taart heen.