KookJij

Kleine worstenbroodjes

Een heerlijk kleine worstenbroodjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine worstenbroodjes te bereiden

1. Knijp een stukje worst uit het velletje op de rand van het bladerdeeg.
2. Snijd 1 partje bladerdeeg vanuit het midden. (Zie de tekening)
3. Blijf links en rechts ± 1 cm van het stukje worst.
4. Rol heeeel erg luchtig het bladerdeeg op. Niet aandrukken! (Zie de tekening) Duw de uiteinden links en rechts een beetje omhoog.
Leg het broodje op de met bakpapier bedekte bakplaat.
5. Bak in een voorverwarmde oven op een vel bakpapier of een ‘no-stick’-vel:
- 190° gedurende 10 à 20 min. (naargelang de oven en het bladerdeeg)
- 200° gedurende 10 min.
Best op het eind regelmatig kijken.

Mijn kookverhaal (Willy Delcart)

Elk voorgemaakt bladerdeeg bakt anders. Het basisrecept spreekt van 10 à 15 min. in een oven op 180° en dan nog eens 5 min. op 190°.
Werk snel. Hoe sneller, hoe beter. Neem het bladerdeeg op het laatste ogenblik uit de ijskast. Als het te warm wordt (kamertemp.) dan begint de deeg te kleven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jasmijn

Jasmijn zegt:
Ik ga bijna op school uitdelen. Ik ga deze proberen te maken, ik hoop dat het lukt ;)