Recept
« Terug naar recepten
Kleurige groentecouscous
PT25M
Kleurige groentecouscous
Een heerlijk kleurige groentecouscous recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleurige groentecouscous te bereiden
Doe de couscous in een grote kom.
Giet er kokend water op tot de couscous helemaal bedekt is.
Laat 30 min. wellen.
Maak de couscous vervolgens met een vork los.
Maak de groenten schoon.
Snijd de courgettes en paprika's in blokjes.
Halveer de tomaten.
Pel de uien en knoflook en snijd de uien in achten.
Snijd de knoflook en koriander fijn.
Verhit de helft van de olie in een pan of wok.
Rooster daarin 2 min. de pijnboompitten en neem ze uit de pan.
Bak de paprika en ui ca. 8 min. in de olie.
Voeg knoflook en courgettes toe en bak ze 4 min. mee.
Laat de groenten met een deksel op de pan afkoelen.
Schep de groenten met het aanhangende vocht, de rest van de olie, tomaten, pijnboompitten, koriander, balsamico-azijn en citroensap door de couscous.
Breng krachtig op smaak met zout en peper.
Giet er kokend water op tot de couscous helemaal bedekt is.
Laat 30 min. wellen.
Maak de couscous vervolgens met een vork los.
Maak de groenten schoon.
Snijd de courgettes en paprika's in blokjes.
Halveer de tomaten.
Pel de uien en knoflook en snijd de uien in achten.
Snijd de knoflook en koriander fijn.
Verhit de helft van de olie in een pan of wok.
Rooster daarin 2 min. de pijnboompitten en neem ze uit de pan.
Bak de paprika en ui ca. 8 min. in de olie.
Voeg knoflook en courgettes toe en bak ze 4 min. mee.
Laat de groenten met een deksel op de pan afkoelen.
Schep de groenten met het aanhangende vocht, de rest van de olie, tomaten, pijnboompitten, koriander, balsamico-azijn en citroensap door de couscous.
Breng krachtig op smaak met zout en peper.
Anna zegt:
Leuk recept.
Groetjes,
Anna.