Recept
« Terug naar recepten
Kleurige Groenterijst
PT25M
Kleurige Groenterijst
Een heerlijk kleurige groenterijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleurige Groenterijst te bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzing op het pak.
Giet af en zet apart.
Pel de ui en knoflook.
Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan of wok.
Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 min.
Bestuif met bloem en fruit deze al roerend 1 min. mee.
Giet de bouillon erbij en roer goed door.
Roer de tomatenpuree en de groente erdoor.
Breng op smaak.
Laat nog ca. 5 min. op een laag vuur met een deksel op de pan pruttelen tot de groente zacht is.
Schep de rijst en peterselie erdoor.
Verwarm het geheel nog 2-3 min. met een deksel op de pan tot de rijst weer warm is.
Garneer met peterselie.
Giet af en zet apart.
Pel de ui en knoflook.
Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan of wok.
Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 min.
Bestuif met bloem en fruit deze al roerend 1 min. mee.
Giet de bouillon erbij en roer goed door.
Roer de tomatenpuree en de groente erdoor.
Breng op smaak.
Laat nog ca. 5 min. op een laag vuur met een deksel op de pan pruttelen tot de groente zacht is.
Schep de rijst en peterselie erdoor.
Verwarm het geheel nog 2-3 min. met een deksel op de pan tot de rijst weer warm is.
Garneer met peterselie.