Recept
« Terug naar recepten
Kleurige rijstrand met romige kipkerrie
PT50M
Kleurige rijstrand met romige kipkerrie
Een heerlijk kleurige rijstrand met romige kipkerrie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
receptenweb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleurige rijstrand met romige kipkerrie te bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in circa 20 minuten gaar, voeg eenderde van de boter toe. Maak de broccoli schoon en verdeel de roosjes in heel kleine roosjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Kook de broccoliroosjes en de paprikablokjes de laatste 5 minuten met de rijst mee.
Pel en snipper de ui. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Snijd de kipfilets in reepjes. Bestrooi ze met zout, peper en tijm.
Verhit de rest van de boter in een braadpan. Bak de kipreepjes rondom bruin. Schep de ui, oesterzwammen en kerrie erdoor en bak het geheel al omscheppend circa 5 minuten.
Roer de créme fraïche
erdoor en laat de ragout nog circa 3 minuten zachtjes sudderen.
Giet de rijst af. Schep de rijst in de licht ingevette rijstrand. Druk de rijst goed aan en keer de rijstrand op een schaal. Verwijder de vorm en vul de rijstrand met de kippenragout. Knip de peterselie erboven fijn.
Pel en snipper de ui. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Snijd de kipfilets in reepjes. Bestrooi ze met zout, peper en tijm.
Verhit de rest van de boter in een braadpan. Bak de kipreepjes rondom bruin. Schep de ui, oesterzwammen en kerrie erdoor en bak het geheel al omscheppend circa 5 minuten.
Roer de créme fraïche
erdoor en laat de ragout nog circa 3 minuten zachtjes sudderen.
Giet de rijst af. Schep de rijst in de licht ingevette rijstrand. Druk de rijst goed aan en keer de rijstrand op een schaal. Verwijder de vorm en vul de rijstrand met de kippenragout. Knip de peterselie erboven fijn.
hdekoning zegt: