Recept
« Terug naar recepten
Kleurrijke tortilla
PT40M
Kleurrijke tortilla
Een heerlijk kleurrijke tortilla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleurrijke tortilla te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de bevroren broccoli in een ovenvaste schaal met 10 cl water en verwarm deze 5 minuten op vol vermogen in de magnetron en warm de blikgroenten op. Verwarm een braadpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en giet er de olijfolie in. Voeg als de olie warm is de gesnipperde ui toe. Fruit de ui in ongeveer 3 minuten glazig. Breek de eieren in een schaal, klop ze met een vork en voeg peper toe. Voeg vervolgens alle groente toe aan de uien en bak dit nog 5 minuten. Laat het overtollige vocht weglopen uit de pan en voeg de eieren toe. Vet een taartvorm met antiaanbaklaag in met boter en schenk het mengsel erover uit. Zet de tortilla 15 minuten in de oven. Haal de tortilla uit de vorm en serveer deze warm, lauw of koud.
Doe de bevroren broccoli in een ovenvaste schaal met 10 cl water en verwarm deze 5 minuten op vol vermogen in de magnetron en warm de blikgroenten op. Verwarm een braadpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en giet er de olijfolie in. Voeg als de olie warm is de gesnipperde ui toe. Fruit de ui in ongeveer 3 minuten glazig. Breek de eieren in een schaal, klop ze met een vork en voeg peper toe. Voeg vervolgens alle groente toe aan de uien en bak dit nog 5 minuten. Laat het overtollige vocht weglopen uit de pan en voeg de eieren toe. Vet een taartvorm met antiaanbaklaag in met boter en schenk het mengsel erover uit. Zet de tortilla 15 minuten in de oven. Haal de tortilla uit de vorm en serveer deze warm, lauw of koud.
antonpieck zegt: