Recept
« Terug naar recepten
Kluifie
PT50M
Kluifie
Een heerlijk kluifie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kluifie te bereiden
Meng de bloem en het zout in een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin het water met gist, suiker, koekkruiden en kaneel. Meng het geheel met de hand of met de mixer tot een samenhangend deeg dat van de wand van de kom loskomt. Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkblad. Vorm van het deeg een bal, leg hem in een schone kom en laat die, afgedekt met een doek of plastic folie, 30-40 minuten rijzen op een warme plek. Snijd ondertussen de ananasblokjes in kleine stukjes.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Neem het gerezen deeg uit de kom en druk de massa op het met bloem bestoven werkblad uit tot een platte rechthoek. Verdeel de ananas en de nootjes over het deeg en kneed het geheel nogmaals goed door zodat alle ingrediënten zijn verdeeld. Verdeel het deeg in meerdere gelijke stukken en kneed het als het als ware om het uiteinde van de zoethoutstokjes heen. Bak de broodjes in het midden van de oven in 20-30
minuten gaar en bruin.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Neem het gerezen deeg uit de kom en druk de massa op het met bloem bestoven werkblad uit tot een platte rechthoek. Verdeel de ananas en de nootjes over het deeg en kneed het geheel nogmaals goed door zodat alle ingrediënten zijn verdeeld. Verdeel het deeg in meerdere gelijke stukken en kneed het als het als ware om het uiteinde van de zoethoutstokjes heen. Bak de broodjes in het midden van de oven in 20-30
minuten gaar en bruin.