Recept
« Terug naar recepten
Knapperige appel-kruimeltaart
PT60M
Knapperige appel-kruimeltaart
Een heerlijk knapperige appel-kruimeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Knapperige appel-kruimeltaart te bereiden
1. Doe de bloem in een keukenmachine of kom en mix de boter erdoor totdat het geheel een fijne broodkruimelstructuur heeft. Roer de gemalen amandelen en de suiker erdoor. Klop eierdooier, water en amandelaroma samen en meng ze met de droge ingrediënten, zodat een zacht, soepel deeg ontstaat. Kneed het deeg glad, verpak het in huishoudfolie en laat het 20 minuten koel opstijven.
2. Maak intussen de topping. Zeef de bloem en de gemengde specerijen in een kom en meng de boter er met uw vingertoppen door. Roer de rietsuiker en het amandelschaafsel erdoor.
3. Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm van 23 cm met losse bodem mee. Druk het deeg goed tegen de zijkanten aan en maak bovenaan rondom een opstaand randje. Gebruik een deegrol om het overtollige deeg weg te snijden en een mooie rand te krijgen. Laat de deegbak 15 minuten koel opstijven.
4. Verwarm de oven met bakplaat voor op 190 °C. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze in overlappende, concentrische cirkels, in het midden hoger oplopend, in de deegbak. Strooi de rozijnen over.
5. Schep de knapperige topping erop en druk die lichtjes aan. Zet de vlaai op de hete bakplaat en bak hem 25-30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is en de appels zacht zijn (test dit met een spies). Laat de vlaai 10 minuten afkoelen in de vorm. Serveer de vlaai warm of koud, bestoven met gezeefde glaceersuiker.
2. Maak intussen de topping. Zeef de bloem en de gemengde specerijen in een kom en meng de boter er met uw vingertoppen door. Roer de rietsuiker en het amandelschaafsel erdoor.
3. Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm van 23 cm met losse bodem mee. Druk het deeg goed tegen de zijkanten aan en maak bovenaan rondom een opstaand randje. Gebruik een deegrol om het overtollige deeg weg te snijden en een mooie rand te krijgen. Laat de deegbak 15 minuten koel opstijven.
4. Verwarm de oven met bakplaat voor op 190 °C. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze in overlappende, concentrische cirkels, in het midden hoger oplopend, in de deegbak. Strooi de rozijnen over.
5. Schep de knapperige topping erop en druk die lichtjes aan. Zet de vlaai op de hete bakplaat en bak hem 25-30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is en de appels zacht zijn (test dit met een spies). Laat de vlaai 10 minuten afkoelen in de vorm. Serveer de vlaai warm of koud, bestoven met gezeefde glaceersuiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
Yvonne R (rozenmeisje) zegt:
maya zegt:
Dit is wat ik gedaan heb:
2. Maak intussen de topping. Zeef de bloem en de gemengde specerijen in een kom en meng de boter er met uw vingertoppen door. Roer de rietsuiker en het amandelschaafsel erdoor.
Te weinig boter gebruikt???
De smaak van de taart is goed, enkel niet echt eetbaar door dat bovenste bloemmengsel...
:(