Recept
« Terug naar recepten
Knapperige aspergerolletjes met krab
PT40M
Knapperige aspergerolletjes met krab
Een heerlijk knapperige aspergerolletjes met krab recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mamamia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapperige aspergerolletjes met krab te bereiden
Maak de asperges schoon en verwijder de harde uiteinden.
Laat ze koken in lichtjes gezouten water, maar zorg ervoor dat ze knapperig blijven. Laat de asperges vervolgens uitlekken en houd ze daarna minstens drie minuten onder de koudwaterkraan (om te vermijden dat ze grijs kleuren). Zet apart.
Maak de krab schoon, verwijder de harde stukken en snijd ze over de lengte in tweeën.
Spreid het filodeeg uit over het werkblad en snijd het in reepjes van ongeveer 15 cm breed.
Schik 4 zorgvuldig uitgelekte asperges en 2 blokjes krab op elk deegreepje en voeg peper en zout toe.
Rol de reepjes op tot een sigaarvorm. Verhit een dikke centimeter arachideolie in een grote pan en bak de aspergerolletjes aan elke kant mooi goudbruin.
Schik ze vervolgens op een vel absorberend papier. Meng de kurkuma en de room, samen met wat peper en zout, tot een sausje.
Snijd de rolletjes in de lengte diagonaal doormidden.
Schik op elk bord twee halve rolletjes en versier het geheel met wat saus.
Smakelijk.
Laat ze koken in lichtjes gezouten water, maar zorg ervoor dat ze knapperig blijven. Laat de asperges vervolgens uitlekken en houd ze daarna minstens drie minuten onder de koudwaterkraan (om te vermijden dat ze grijs kleuren). Zet apart.
Maak de krab schoon, verwijder de harde stukken en snijd ze over de lengte in tweeën.
Spreid het filodeeg uit over het werkblad en snijd het in reepjes van ongeveer 15 cm breed.
Schik 4 zorgvuldig uitgelekte asperges en 2 blokjes krab op elk deegreepje en voeg peper en zout toe.
Rol de reepjes op tot een sigaarvorm. Verhit een dikke centimeter arachideolie in een grote pan en bak de aspergerolletjes aan elke kant mooi goudbruin.
Schik ze vervolgens op een vel absorberend papier. Meng de kurkuma en de room, samen met wat peper en zout, tot een sausje.
Snijd de rolletjes in de lengte diagonaal doormidden.
Schik op elk bord twee halve rolletjes en versier het geheel met wat saus.
Smakelijk.