Recept
« Terug naar recepten
Knapperige kalkoensalade
PT20M
Knapperige kalkoensalade
Een heerlijk knapperige kalkoensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jean Wertz
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapperige kalkoensalade te bereiden
Kalkoen inwrijven met kipkruiden en in circa 10 minuten aan weerszijden bruin en gaar bakken. Dit laten afkoelen. Intussen de augurken en bleekselderij in stukjes snijden, druiven halveren en pitjes verwijderen, en de ham in reepjes snijden. Voor de saus roert U de yogonaise en de creme fraiche door elkaar. 10 sprietjes bieslook achter houden voor de garnering, de rest boven het sausje fijnknijpen en de augurk er door roeren. Het geheel op smaak brengen met zout en peper. Kalkoen vervolgens in reepjes snijden en schep dit samen met de bleekselderij, druiven en ham door het sausje. Sla wassen en in platte schaal doen. Croutons door de salade scheppen. Vervolgens schept U de salade naast de sla. Garneren met sprietjes bieslook.