Recept
« Terug naar recepten
Knien in 't zoer
PT90M
Knien in 't zoer
Een heerlijk knien in 't zoer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knien in 't zoer te bereiden
Snijd de uien in grove stukken. Vermeng deze met de azijn, 5 dl. water, kruidnagels, laurier en zout. Marineer de konijnenbouten hierin gedurende minimaal 24 uur. Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog.
Bak ze in de margarine rondom goudbruin. Blus de bouten af met de marinade en breng het aan de kook. Voeg stroop, ontbijtkoek en suiker toe en laat de konijnenbouten op laag vuur 2 uur stoven. Haal de bouten uit de saus en houd ze warm. Schenk de wijn bij de saus en bind hem met allesbinder tot een mooie gladde saus ontstaat. Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen, rode kool en een stoofpeertje.
Bak ze in de margarine rondom goudbruin. Blus de bouten af met de marinade en breng het aan de kook. Voeg stroop, ontbijtkoek en suiker toe en laat de konijnenbouten op laag vuur 2 uur stoven. Haal de bouten uit de saus en houd ze warm. Schenk de wijn bij de saus en bind hem met allesbinder tot een mooie gladde saus ontstaat. Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen, rode kool en een stoofpeertje.
dirk zegt: