KookJij

Knien in 't zoer (konijn in het zuur)

Een heerlijk knien in 't zoer (konijn in het zuur) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knien in 't zoer (konijn in het zuur) te bereiden

Uien pellen en in ringen snijden.
In grote kom ui, azijn, kruidnagels, peperkorrels, laurierblaadjes, zout en ½ liter water mengen.
Konijn erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ± 24 uur laten staan.
Konijn uit marinade nemen en droog deppen met keukenpapier.
In de braadpan boter verhitten en konijn rondom bruinbakken.
Marinade (ongezeefd) toevoegen en aan de kook brengen.
Ontbijtkoek, appelstroop en suiker toevoegen en op laag vuur afgedekt 45-60 min. gaar braden, laatste 15 min. van braadtijd deksel verwijderen, zodat de saus iets kan indikken.
Konijn uit pan nemen en op schaal leggen.
Saus boven andere pan door zeef schenken.
Wijn bij saus schenken.
Saus aan de kook brengen en op hoog vuur laten indikken tot mooie, lichtgebonden saus ontstaat. (eventueel saus binden met maïzena)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jos

Jos zegt:
Met aardappels, frietjes of
rijst?
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Staats, bij de bereiding staat vermeld wanneer je de wijn moet toevoegen. Vriendelijk groetjes Hilde
Staats

Staats zegt:
waar blijft de rode wijn
Bert

Bert zegt:
Spruiten is het lekkerst.
Veel succes.
Bert
Marieke

Marieke zegt:
Welke groenten serveer je erbij.
bert

bert zegt:
Heb het geprobeerd, moest meteen aan m'n overleden moeder denken, bijna precies hetzelfde allebei super lekker.gr bert
kevers

kevers zegt:
Lekker.
Wim Kootstra

Wim Kootstra zegt:
Lekker en altijd in voor nieuwe recepten. Groeten Wim.
caroguzzi

caroguzzi zegt:
Sinds gisteren ligt het konijn in de marinade. Mmmm dat wordt lekkerrrr. Nou één vraagje...Ik woon in Frankrijk en heb nog geen appelstroop kunnen vinden hier, iemand enig idee wat ik kan gebruiken als vervanger ? Alvast bedankt voor jullie nuttige reacties :)
Sylvia

Sylvia zegt:
ipv van rode wijn, doe ik er rode port in.
wichard

wichard zegt:
Lekker.
Sjel

Sjel zegt:
Tipje: Snij het vliesje op de rug over de hele lengte weg,zodat het met braden niet kromtrekt. Ook wordt het minder taai;)
Leike

Leike zegt:
Gebruik ipv wijn eens 5 eetlepels sherry "wat een verrassing":p
rincap

rincap zegt:
Dit is heeel erg lekker:):)
Thea

Thea zegt:
Mijn recept is bijna hetzelfde alleen smeer ik het nog in met mosterd na het marineren. Ik verkort de marineer tijd naar 2 á 3 uur anders vinden wij hem te zuur. Wijn gebruik ik niet altijd wissel wel eens af. Verder heerlijk recept.