Recept
« Terug naar recepten
Knien in 't zoer (konijn in het zuur)
PT90M
Knien in 't zoer (konijn in het zuur)
Een heerlijk knien in 't zoer (konijn in het zuur) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
81
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knien in 't zoer (konijn in het zuur) te bereiden
Uien pellen en in ringen snijden.
In grote kom ui, azijn, kruidnagels, peperkorrels, laurierblaadjes, zout en ½ liter water mengen.
Konijn erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ± 24 uur laten staan.
Konijn uit marinade nemen en droog deppen met keukenpapier.
In de braadpan boter verhitten en konijn rondom bruinbakken.
Marinade (ongezeefd) toevoegen en aan de kook brengen.
Ontbijtkoek, appelstroop en suiker toevoegen en op laag vuur afgedekt 45-60 min. gaar braden, laatste 15 min. van braadtijd deksel verwijderen, zodat de saus iets kan indikken.
Konijn uit pan nemen en op schaal leggen.
Saus boven andere pan door zeef schenken.
Wijn bij saus schenken.
Saus aan de kook brengen en op hoog vuur laten indikken tot mooie, lichtgebonden saus ontstaat. (eventueel saus binden met maïzena)
In grote kom ui, azijn, kruidnagels, peperkorrels, laurierblaadjes, zout en ½ liter water mengen.
Konijn erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ± 24 uur laten staan.
Konijn uit marinade nemen en droog deppen met keukenpapier.
In de braadpan boter verhitten en konijn rondom bruinbakken.
Marinade (ongezeefd) toevoegen en aan de kook brengen.
Ontbijtkoek, appelstroop en suiker toevoegen en op laag vuur afgedekt 45-60 min. gaar braden, laatste 15 min. van braadtijd deksel verwijderen, zodat de saus iets kan indikken.
Konijn uit pan nemen en op schaal leggen.
Saus boven andere pan door zeef schenken.
Wijn bij saus schenken.
Saus aan de kook brengen en op hoog vuur laten indikken tot mooie, lichtgebonden saus ontstaat. (eventueel saus binden met maïzena)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
bert zegt:
caroguzzi zegt:
Sjel zegt:
Jos zegt:
rijst?