Recept
« Terug naar recepten
Knoflookgarnalen
PT0M
Knoflookgarnalen
In Sopanje heet dit gerecht 'gamba's al ajillo'wat dus garnalen met knoflook betekend. Serveer dit visgerechtje als tapas met een prikker, of met gereoosterd brood en extra olijfolie
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflookgarnalen te bereiden
- Gebruik je bevroren gambas?
- Zorg ervoor dat je deze dan eerst laat ontdooien en spoel ze af met koud water.
- Laat uitlekken en dep droog met een keukenpapiertje.
- Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en fruit 10 seconden in de olie.
- Schep daarna de schoongemaakte gambas of garnalen doorheen. Bak rondom aan en verlaag het vuur naar middelmatig.
- Schep de gerookte paprikapoeder en fijngehakte peterselie doorheen. Bak mee gedurende een paar minuten of in ieder geval tot de gamba’s gaar zijn.
- Blus vervolgens het geheel af met de sherry of citroen en bak de gamba’s nog een paar minuten mee.
- Schep de gamba’s uit de pan op een serveerschaaltje.
- Verhoog vervolgens het vuur en kook de ‘saus’ een beetje in, terwijl je blijft roeren.
- Schep de stroperige saus over de warme gamba’s met knoflook en serveer direct.