*Deze sauzen kunnen overal worden ingezet (gegrillde vis en gegrilld vlees,enz)
*Allerlei extra smaakmakers kunnen worden toegevoegd aan deze sauzen
Recept
« Terug naar recepten
Knoflookpasta en Aioli (Versie Jan A)
PT45M
Knoflookpasta en Aioli (Versie Jan A)
Een heerlijk knoflookpasta en aioli (versie jan a) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflookpasta en Aioli (Versie Jan A) te bereiden
KNOFLOOKPASTA :
""""""""""""""""""""""""""""
*Zet de oven op 180 graden Celsius
*Pak de knoflookbollen in een stuk folie in met een beetje olie.Alle bollen in hun eigen papiertje
*Zet ze nu 30 minuten in de oven.
*Dan uit de oven halen en pellen
*In een vijzel doen en een pasta van roeren met de olijf olie,citroensap en peper en zout
***
AIOLI :
""""""""""
*Pureer de knoflook in een vijzel (of blender natuurlijk) met het sap van een 1/2 citroen
*Kluts de dooiers in een sneldraaiende blender tot ze licht beginnen te kleuren en werk daardoor de knoflook-citroen massa
*Motor iets langzamer laten draaien en voorzichtig de olie toevoegen tot het gaat binden.Daarna kan de olie er sneller doorheen gewerkt worden.Verder op smaak brengen met peper en zout.
*De saus 2 uur koel wegzetten om de knoflook gelegenheid te geven om in de saus te trekken
***
GEKRUIDE AIOLI :
""""""""""""""""""""""""""
*Zie vorige recept
*Behalve de knoflook en citroen hier ook de mosterd en gember door de eidooiers werken,voordat de olie wordt toegevoegd
""""""""""""""""""""""""""""
*Zet de oven op 180 graden Celsius
*Pak de knoflookbollen in een stuk folie in met een beetje olie.Alle bollen in hun eigen papiertje
*Zet ze nu 30 minuten in de oven.
*Dan uit de oven halen en pellen
*In een vijzel doen en een pasta van roeren met de olijf olie,citroensap en peper en zout
***
AIOLI :
""""""""""
*Pureer de knoflook in een vijzel (of blender natuurlijk) met het sap van een 1/2 citroen
*Kluts de dooiers in een sneldraaiende blender tot ze licht beginnen te kleuren en werk daardoor de knoflook-citroen massa
*Motor iets langzamer laten draaien en voorzichtig de olie toevoegen tot het gaat binden.Daarna kan de olie er sneller doorheen gewerkt worden.Verder op smaak brengen met peper en zout.
*De saus 2 uur koel wegzetten om de knoflook gelegenheid te geven om in de saus te trekken
***
GEKRUIDE AIOLI :
""""""""""""""""""""""""""
*Zie vorige recept
*Behalve de knoflook en citroen hier ook de mosterd en gember door de eidooiers werken,voordat de olie wordt toegevoegd