Recept
« Terug naar recepten
Knoflooktaartjes
PT90M
Knoflooktaartjes
Een heerlijk knoflooktaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflooktaartjes te bereiden
Voor het deeg de kwark vermengen met de eidooier, de olie en het zout. Het meel en het bakpoeder vermengen en toevoegen. Alles tot een glad deeg kneden. Afgedekt 30 minuten laten staan. Voor de vulling de champignons schoonmaken en in 4 stukken snijden. De ui schoonmaken en snipperen, de knoflook schoonmaken en in dunne plakjes snijden. In een koekenpan de olie verhitten en de stukjes ui en knoflook goudgeel fruiten. De champignons toevoegen en een paar minuten meebakken. De bieslook wassen, afdrogen en in dunne ringetjes snijden. Bij de champignons doen. Op smaak brengen met zout en peper. De oven voorverwarmen op 200 graden. Zes ronde vormpjes van 10 cm. doorsnede invetten met olie. Het deeg in zes porties verdelen en elke portie op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een cirkel. Hiermee de vormpjes bekleden. Overtollig deeg wegsnijden. Vormpjes met gehakte hazelnoten bestrooien. Het champignonmengsel over de vormpjes verdelen. De eieren met de zure room loskloppen en erover gieten. De kaas erover strooien. De taartjes midden in de oven 20 minuten bakken.