Recept
« Terug naar recepten
Knolselderijplakken met een kruidenkorstje
PT45M
Knolselderijplakken met een kruidenkorstje
Een heerlijk knolselderijplakken met een kruidenkorstje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wim Overdevest
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knolselderijplakken met een kruidenkorstje te bereiden
Snijd de knolselderij in 4 plakken van circa 1,5 cm dik en schil deze.
Kook de plakken selderij in circa 10 min. bijna gaar in 1 liter water met 1 el azijn en een halve el zout.
Verwarm intussen de oven voor op 225 graden C.
en vet een ovenschaal in.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakken.
Rooster de sneetjes brood, verwijder de korstjes en verkruimel het brood in een keukenmachine.
Meng de kaas en de bladselderij door het kruim.
Laat de plakken selderij uitlekken en leg naast elkaar in de ovenschaal.
Verdeel de plakken tomaat over de selderij, strooi het kaasmengsel erover en leg er hier en daar een klontje boter op.
Bak de schotel ca 30 min. in het midden van de oven tot de bovenkant bruin is.
Kook de plakken selderij in circa 10 min. bijna gaar in 1 liter water met 1 el azijn en een halve el zout.
Verwarm intussen de oven voor op 225 graden C.
en vet een ovenschaal in.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakken.
Rooster de sneetjes brood, verwijder de korstjes en verkruimel het brood in een keukenmachine.
Meng de kaas en de bladselderij door het kruim.
Laat de plakken selderij uitlekken en leg naast elkaar in de ovenschaal.
Verdeel de plakken tomaat over de selderij, strooi het kaasmengsel erover en leg er hier en daar een klontje boter op.
Bak de schotel ca 30 min. in het midden van de oven tot de bovenkant bruin is.