Recept
« Terug naar recepten
Knolselderijpuree
PT45M
Knolselderijpuree
Een heerlijk knolselderijpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knolselderijpuree te bereiden
Snijd de selderij in plakken, schil en was ze en snijd ze in blokjes
Breng de knolselderij met de rijst en de bouillon aan de kook en kook de knolselderij in ca 15-20 min gaar.
Giet het geheel af en pureer het in de keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuige puree.
Doe de knolselderijpuree terug in de pan, voeg de room, tijm en kaneel toe en warm de puree al roerende nog enkele minuten door tot de puree goed van dikte is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Breng de knolselderij met de rijst en de bouillon aan de kook en kook de knolselderij in ca 15-20 min gaar.
Giet het geheel af en pureer het in de keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuige puree.
Doe de knolselderijpuree terug in de pan, voeg de room, tijm en kaneel toe en warm de puree al roerende nog enkele minuten door tot de puree goed van dikte is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
corvdboom zegt: