Recept
« Terug naar recepten
Knolseldersoep met gerookte forel en mierikswortelroom
PT90M
Knolseldersoep met gerookte forel en mierikswortelroom
Een heerlijk knolseldersoep met gerookte forel en mierikswortelroom recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Knolseldersoep met gerookte forel en mierikswortelroom te bereiden
- Maak eerst de kippenbouillon. Breng het water in een grote pot aan de kook op een matig vuur. Snijd de selder, de uien, de wortelen, de uien en de prei grof en doe ze in de pot. Plet de look en voeg toe, samen met de andere ingrediënten. Wil je kippenbouillon, voeg dan de kip toe. Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een matig vuur. Giet de bouillon door een zeef. De uitgekookte groenten en kruiden mogen weg, met de kip maak je kipsalade, vol-au-vent ... Is de bouillon te flets, laat nog een uur zachtjes inkoken.
Pel de ui en snijd ze grof.
Pel de look en plet tot pulp. Snijd het loof van de knolselder en schil de knol; dat gaat het gemakkelijkst met een gekarteld (brood)mes. Snijd in dobbelstenen.
Verhit een klontje boter (of wat olijfolie) in een soepketel en stoof de ui glazig. Laat niet kleuren, de soep moet bleek blijven. Roer er de lookpulp doorheen. Voeg de blokjes knolselder toe, en roer.
Bind de laurier, de tijm en de peterseliestelen bijeen en voeg toe.
Giet de hete bouillon bij de groenten en kruid met witte peper en een snuif selderijzout. Laat de soep een uur sudderen op een zacht vuur.
Meng de zure room met de mierikswortelpasta. Voeg een klein scheutje citroensap toe.
Snijd of pluk de gerookte forel in brede stukken. Snipper de bieslook fijn.
Mix de soep glad.
Strooi er de stukjes gerookte forel in, fijngesnipperde bieslook en blaadjes kervel, en geef er de mierikswortelroom apart bij.