Recept
« Terug naar recepten
Koffieparfait met Syllabub
PT90M
Koffieparfait met Syllabub
Een heerlijk koffieparfait met syllabub recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koffieparfait met Syllabub te bereiden
Syllabub: De zeste van de citroen halen. Citroen uitpersen en het sap zeven. Alle ingrediënten behalve de slagroom, mengen en afgedekt zolang mogelijk laten trekken. De slagroom lobbig kloppen. Vlak vóór het serveren het vocht naar keuze gezeefd of niet, onder de slagroom roeren.
Kapsel:
De eiwitten met de suiker rustig opkloppen in de keukenmachine. Als de eiwitten stijf zijn de eierdooiers toevoegen. De gezeefde maïzena en bloem erdoor spatelen. Het mengsel dun uitsmeren op een bakmatje. Afbakken op 230 graden gedurende ongeveer 7 minuten.
Parfait:
Kook de koffie met de suiker in tot ongeveer 1/3. Doe de eierdooiers in de keukenmachine en giet er al kloppend langzaam het koffieextract bij. Blijven kloppen tot het mengsel volledig afgekoeld is. Klop de slagroom stijf en meng met het koffiemengsel. Leg een plakje kapsel onder in een metalen ring en giet er de parfait op. Zet in de vriezer.
Kapsel:
De eiwitten met de suiker rustig opkloppen in de keukenmachine. Als de eiwitten stijf zijn de eierdooiers toevoegen. De gezeefde maïzena en bloem erdoor spatelen. Het mengsel dun uitsmeren op een bakmatje. Afbakken op 230 graden gedurende ongeveer 7 minuten.
Parfait:
Kook de koffie met de suiker in tot ongeveer 1/3. Doe de eierdooiers in de keukenmachine en giet er al kloppend langzaam het koffieextract bij. Blijven kloppen tot het mengsel volledig afgekoeld is. Klop de slagroom stijf en meng met het koffiemengsel. Leg een plakje kapsel onder in een metalen ring en giet er de parfait op. Zet in de vriezer.