Ik had wat gemalen kokos over van een ander gerecht, maar nog geen 100 gram, geloof ik. Ook de witte basterdsuiker was op, dus gewone suiker gebruikt. De taart was prima gelukt en door de citroen lekker fris van smaak, de kokos overheerste niet zo (ik houd alleen van verse, zachte kokosvruchtvlees, maar deze taart vond ik lekker)
Recept
« Terug naar recepten
Kokos-citroentaart (zie opmerking)
PT65M
Kokos-citroentaart (zie opmerking)
Een heerlijk kokos-citroentaart (zie opmerking) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Go Weekly (weekendbijlage van Antilliaans Dagblad)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokos-citroentaart (zie opmerking) te bereiden
Oven op 180°C.
Vet de quichevorm goed in.
Doe alles behalve de garnering in de blender en meng alles goed door elkaar.
Doe dit mengsel in de quichevorm, schuif die in de oven voor ± 1 uur. Het liefst niet al te hoog in de oven plaatsen. Indien de taart te bruin wordt, de temperatuur wat lager zetten.
Als een breinaald of satéstok droog uitkomt als je die in de taart steekt, dan is de taart gaar.
Laat de taart afkoelen en daarna 1 uur in de koelkast wat opstijven. Garneer hem dan met slagroom etc.
Vet de quichevorm goed in.
Doe alles behalve de garnering in de blender en meng alles goed door elkaar.
Doe dit mengsel in de quichevorm, schuif die in de oven voor ± 1 uur. Het liefst niet al te hoog in de oven plaatsen. Indien de taart te bruin wordt, de temperatuur wat lager zetten.
Als een breinaald of satéstok droog uitkomt als je die in de taart steekt, dan is de taart gaar.
Laat de taart afkoelen en daarna 1 uur in de koelkast wat opstijven. Garneer hem dan met slagroom etc.