Geef bij de curry gestoomde rijst en bestrooi met koriander en lenteui.
Sambal er bij, kriepiek (emping) en een chutney.
Recept
« Terug naar recepten
Kokos-Curry van Varkensvlees uit de Slow Cooker
PT300M
Kokos-Curry van Varkensvlees uit de Slow Cooker
Een heerlijk kokos-curry van varkensvlees uit de slow cooker recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokos-Curry van Varkensvlees uit de Slow Cooker te bereiden
1).In een grote pan met dikke bodem de olie verhitten en in 2 batches de blokjes varkensvlees aanzetten gedurende elk 12 minuten.
2).Het aangebraden varkensvlees in de crockpot van de slow cooker doen.
3).In de overgebleven olie de ui, knoflook, gember, kerrie,
djinten, ketumbar, kunyit aanfruiten tot de ui zacht is geworden. Dit geheel in de crockpot doen over het vlees.
4).Voeg de tomaten toe, kokosmelk en bouillon. Sluit de slow cooker en zet hem op HIGH voor 4 uren.
2).Het aangebraden varkensvlees in de crockpot van de slow cooker doen.
3).In de overgebleven olie de ui, knoflook, gember, kerrie,
djinten, ketumbar, kunyit aanfruiten tot de ui zacht is geworden. Dit geheel in de crockpot doen over het vlees.
4).Voeg de tomaten toe, kokosmelk en bouillon. Sluit de slow cooker en zet hem op HIGH voor 4 uren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hanneke Be zegt:
Ik ben alleen benieuwd wat je bedoelt met 5 cc kunyit, 15cc djinten e.d.
cc is toch voor vloeistoffen?
Jan A van der Hoeden zegt:
In mijn receptuur worden de hoeveelheden poeder per lepel gedoseerd:
1 theelepel=5cc
1 koffielepel=8cc
1 paplepel=10cc
1 eetlepel=15cc
1 Nederlands theelepeltje=3cc
Met vriendelijke groeten,
Jan A.