KookJij

Kokos-Curry van Varkensvlees uit de Slow Cooker

Een heerlijk kokos-curry van varkensvlees uit de slow cooker recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 6 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kokos-Curry van Varkensvlees uit de Slow Cooker te bereiden

1).In een grote pan met dikke bodem de olie verhitten en in 2 batches de blokjes varkensvlees aanzetten gedurende elk 12 minuten.
2).Het aangebraden varkensvlees in de crockpot van de slow cooker doen.
3).In de overgebleven olie de ui, knoflook, gember, kerrie,
djinten, ketumbar, kunyit aanfruiten tot de ui zacht is geworden. Dit geheel in de crockpot doen over het vlees.
4).Voeg de tomaten toe, kokosmelk en bouillon. Sluit de slow cooker en zet hem op HIGH voor 4 uren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef bij de curry gestoomde rijst en bestrooi met koriander en lenteui.
Sambal er bij, kriepiek (emping) en een chutney.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Hanneke, Sorry dat het even duurde, maar mijn computer is stuk. Dit gaat via de I-pad van mijn vrouw.
In mijn receptuur worden de hoeveelheden poeder per lepel gedoseerd:
1 theelepel=5cc
1 koffielepel=8cc
1 paplepel=10cc
1 eetlepel=15cc
1 Nederlands theelepeltje=3cc
Met vriendelijke groeten,
Jan A.
Hanneke Be

Hanneke Be zegt:
Ziet er lekker uit.
Ik ben alleen benieuwd wat je bedoelt met 5 cc kunyit, 15cc djinten e.d.
cc is toch voor vloeistoffen?