Recept
« Terug naar recepten
Kokos-Kerrie-Garnalen met Kokos Rijst
PT45M
Kokos-Kerrie-Garnalen met Kokos Rijst
Een heerlijk kokos-kerrie-garnalen met kokos rijst recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Midden-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse Collega (Na vacantie in Beliza)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokos-Kerrie-Garnalen met Kokos Rijst te bereiden
1).Verhit in de pan met dikke bodem de olie en fruit daarin aan tot ui en paprika zacht zijn geworden: ui, knoflook, paprika gember en tomaat.
2).Doe er dan bij de kerrie, cardamom, peper en Chilisaus en roer dat goed en stevig door.
3).Voeg dan de garnalen toe, roer goed gedurende 5 minuten en haal de garnalen er weer uit en zet die apart.
4).Dan de visfond (of eventueel kippenbouillon) en de kokosmelk toevoegen en dat 20 minuten laten koken.
5).Ondertussen kan de rijst gemaakt worden: Zet de rijst op met de kokosmelk, het water en het zout en kook tot al het vocht is opgenomen, werk de rijst dan los en laat uitstomen.
6).Nu gaan de garnalen weer bij visfond met de helft van de koriander.
2).Doe er dan bij de kerrie, cardamom, peper en Chilisaus en roer dat goed en stevig door.
3).Voeg dan de garnalen toe, roer goed gedurende 5 minuten en haal de garnalen er weer uit en zet die apart.
4).Dan de visfond (of eventueel kippenbouillon) en de kokosmelk toevoegen en dat 20 minuten laten koken.
5).Ondertussen kan de rijst gemaakt worden: Zet de rijst op met de kokosmelk, het water en het zout en kook tot al het vocht is opgenomen, werk de rijst dan los en laat uitstomen.
6).Nu gaan de garnalen weer bij visfond met de helft van de koriander.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de rijst over de borden en schep daarop de kokos-kerrie-garnalen. Strooi daarover de andere helft van de koriander.