KookJij

Kokosijs met spekkoek en passiefrucht

Een heerlijk kokosijs met spekkoek en passiefrucht recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Boodschappen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kokosijs met spekkoek en passiefrucht te bereiden

Week de gelantine 5 minuten in koud water.Schenk voorzichtig het heldere vocht dat bovenop drijft uit de blikjes kokosmelk in een pannetje.Breng dit aan de kook en neem de pan van het vuur.Roer er 100 gram suiker bij,zodat het oplost.Knijp de gelantineblaadjes uit en roer ze ook bij het kokosvocht.Laat het mengsel afkoelen.Breng in een tweede pan water aan de kook.
,zet een kom op deze pan en klop het eiwit met de rest van de suiker met de mixer in 10 minuten glanzend wit en piekerig.Roer de rest van de blikken kokosmelk en het geraspte kokos bij het gelantinemengsel,roer de helft van het eiwitschuim erbij en spatel de rest er luchtig door.Schenk het mengsel in een platte bak en zet de bak in de vriezer.Schep het mengsel elk half uur in een kom en klop het los.Schep het ijs na 4 uur(en 7 keer loskloppen)in een bewaarbak en bewaar het tot gebruik in de vriezer.Neem het kokosijs 1/2 uur van tevoren uit de vriezer.Halveer de passievruchten.Snijd van de spekkoek per persoon 2 plakken af.Leg ze op borden met tussen de spekkoek 2 kleine bolletjes kokosijs.Lepel over elke portie de inhoud van een halve passievrucht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst