KookJij

Kokoskransjes

Een heerlijk kokoskransjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kokoskransjes te bereiden

Deeg:
Boter en kokosvet glad roeren, poedersuiker zeven en toevoegen, gevolgd door de vanillesuiker en eierdooiers.
De bloem met de bakpoeder vermengen en zeven. Lepel na lepel toevoegen.
Het deeg in een spuitzak met kartelmondstuk doen, en daarmee kransjes spuiten van ca. 4 cm doorsnee op het deegblad.

Vulling:
3 eiwitten stijfkloppen, er achtereenvolgens de suiker, geraspte citroen en de kokos bij mengen.
Het midden van ieder kransje hier mee vullen.

De koekjes in een voorverwarmde oven plaatsen van 180°C ± 15 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

neody

neody zegt:
Hoi,
als je dat echt niet vind kun je het volledig met boter maken ook, alleen is het dan wat zwaarder, ik gebruik de cocosnootolie van aman prana, te vinden in de natuurwinkel, de site op de pot is deze: www.noble-house.tk daar zul je wel adressen van verkoop vinden volgens mij. Groetjes.
tortie

tortie zegt:
Hoi
waar kan ik kokosvet kopen .
Ziet er lekker uit en wil dit gaan maken.
Bedankt vast.

Kokosboter is te koop in toko's of goed gesorteerde supermarkten.