KookJij

Kokosmakronen

Een heerlijk kokosmakronen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kokosmakronen te bereiden

Rasp het oranje gedeelte van de sinaasappelschil. Meng de kokos, suiker, boter, ei, eierdooiers en geraspte sinaasappelschil. Leg het suikerpapier op een bakplaat. Knijp met een ijsknijper bolletjes van het mengsel en leg deze op het suikerpapier. Bak de bolletjes in ongeveer 10 minuten goudbruin op 180 graden in de oven. Laat afkoelen op kamertemperatuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
Marijke, wat een verrukkelijke kokosmakronen! Ik heb ze vandaag gemaakt als traktatie voor m'n collega's. Uiteraard moest ik zelf even proeven:p Ik heb er wel minder suiker ingedaan en heb ze 2x zo lang in de oven gehad. Ze zijn nu mooi gekleurd, knapperig van buiten en zacht van binnen. Groetjes,
Gea:)
Anoniem

Anoniem zegt:
Moet je er ook Eieren indoen met alles? Of alleen 2 eieren met eierdooiers?