Recept
« Terug naar recepten
Kokospiramides
PT30M
Kokospiramides
Een heerlijk kokospiramides recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anne prive
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
duim
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokospiramides te bereiden
Schenk het water in een pan met dikke bodem. Voeg de suiker toe en laat hem op een laag vuur oplossen. Roer een snufje wijnsteenpoeder erdoor en breng het water aan de kook. kook, zonder roeren, tot de suikerthermometer een temp van 119 graden C. aanwijst. of laat regelmatig een druppel siroop in een schaal koud water vallen. Het mengsel is klaar wanneer het tussen duim en wijsvinger tot een zachte bal gerold kan worden. haal de pan van het vuur en roer de kokos en de slagroom erdoor. blijf 5-10 min. kloppen, tot het mengsel troebel wordt. Roer enkele druppels voedingskleurstof er op en laat het afkoelen. Vorm, wanneer het mengsel koud genoeg is om vast te pakken, kleine piramides van stukjes van het mengsel. Zet ze op een vel bakpapier en laat ze hard worden. Smelt al roerend de chocolade in een vuurvaste schaal boven een pan zacht kokend water. Haal de schaal van het vuur. Doop de onderkanten van de piramides in de chocolade en laat ze stollen.