Recept
« Terug naar recepten
Pasta met warmgerookte zalm, spinazie, champignons en gedroogdde tomaatjes
PT15M
Pasta met warmgerookte zalm, spinazie, champignons en gedroogdde tomaatjes
Ik heb voor dit pastagerecht fusili gebruikt maar elke andere pastasoort kan ook prima. Het was een lekkere combinatie met de gerookte zalmsteak en de ontdooide diepvries bladspinazie à la crème.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met warmgerookte zalm, spinazie, champignons en gedroogdde tomaatjes te bereiden
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met zout. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet.
- Doe de ontdooie spinazie in de wok samen met plm. 100 ml slagroom. Breng dit zachtjes aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken. Voeg de champignons en de gedroogde tomaten hieraan toe en laat even zachtjes meekoken.
- Snij de gerookte zalmmoot in kleine stukjes. Roer de zalmmoot door de spinazie.
- Maak de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels tabasco.
- Roer de saus door de beetgaar gekookte pasta.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Je kunt nu zo gaan eten of de schaal bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas en de pasta laten gratineren in de oven.