Recept
« Terug naar recepten
Kom-Kom-Kom-Kom-Kommersalade 5x Anders
PT45M
Kom-Kom-Kom-Kom-Kommersalade 5x Anders
Dit zijn uit verschillende landen de basis recepten voor een komkommersalade.Van hieruit kan een ieder zich uitleven in z'n eigen creativiteit.Denk bv aan paprika,avocado,radijsjes,tomaat,enz.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kom-Kom-Kom-Kom-Kommersalade 5x Anders te bereiden
West-Europees :
""""""""""""""""""""""""
*Wijnazijn,olie en honing met pe-zo tot een smakelijke dressing kloppen.Doe hierdoor de fijngehakte kruiden en de komkommer. Peper uit de molen
*
Thai :
""""""""
*De suiker oplossen in het kokende water;dat bij de azijn doen en de nam pla.De lombok toevoegen en daarna de uitgeknepen komkommer erbij.Afpeperen
*
Marokkaans :
""""""""""""""""""
*De gepureerde komkommer zouten met 2 theelepls zout,goed mixen en uit laten lekken in een vergiet.Vlak voor gebruik de komkommer even spoelen en goed uitknijpen.
De suiker oplossen in de azijn en dat bij de uitgeknepen komkommer doen.Mixen met de fijn gehakte groene kruiden en peperen naar smaak
*
Griekse Tzaziki :
""""""""""""""""""""""
*De geraspte komkommer uitknijpen,lichtjes zouten en in
een vergiet laten uitlekken ged.15 minuten.Dan nog eens uitknijpen en door de yoghurt roeren samen met de knoflook en de dille.
Peper uit de molen
*
Amerikaanse (Arkansas) Komkommersalade)
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Voeg alle ingredienten bij elkaar en roer goed door.
""""""""""""""""""""""""
*Wijnazijn,olie en honing met pe-zo tot een smakelijke dressing kloppen.Doe hierdoor de fijngehakte kruiden en de komkommer. Peper uit de molen
*
Thai :
""""""""
*De suiker oplossen in het kokende water;dat bij de azijn doen en de nam pla.De lombok toevoegen en daarna de uitgeknepen komkommer erbij.Afpeperen
*
Marokkaans :
""""""""""""""""""
*De gepureerde komkommer zouten met 2 theelepls zout,goed mixen en uit laten lekken in een vergiet.Vlak voor gebruik de komkommer even spoelen en goed uitknijpen.
De suiker oplossen in de azijn en dat bij de uitgeknepen komkommer doen.Mixen met de fijn gehakte groene kruiden en peperen naar smaak
*
Griekse Tzaziki :
""""""""""""""""""""""
*De geraspte komkommer uitknijpen,lichtjes zouten en in
een vergiet laten uitlekken ged.15 minuten.Dan nog eens uitknijpen en door de yoghurt roeren samen met de knoflook en de dille.
Peper uit de molen
*
Amerikaanse (Arkansas) Komkommersalade)
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Voeg alle ingredienten bij elkaar en roer goed door.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Overal inpasbaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Groetjes van Jan A:?
deuxchapeaux zegt:
Lombok is de Indonesiche benaming van wat wij Spaanse peper noemen.De sambal wordt er van gemaakt.
Groetjes,Jan A:)
deuxchapeaux zegt:
Jan A:p
deuxchapeaux zegt:
Groetjes,Jan A:)
sylviadewit zegt: