Recept
« Terug naar recepten
Komkommer en Appel uit het Zuur
PT1440M
Komkommer en Appel uit het Zuur
Een heerlijk komkommer en appel uit het zuur recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1440 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer en Appel uit het Zuur te bereiden
*Leg de gesneden komkommer in het vergiet en strooi hierover het zout en laat dat 30 minuten staan.
*Daarna onder de koude kraan het zout wegspoelen en de komkommer goed drogen en uitknijpen.
*Doe de blokjes appel in 300 cc. water met het sap van 1 citroen.
*Maak een "marinade" van de rest, en doe vervolgens alles bij elkaar en zet dat weg tot de volgende dag in de koelkast .
*Giet af vlak voor het gebruik .
*Daarna onder de koude kraan het zout wegspoelen en de komkommer goed drogen en uitknijpen.
*Doe de blokjes appel in 300 cc. water met het sap van 1 citroen.
*Maak een "marinade" van de rest, en doe vervolgens alles bij elkaar en zet dat weg tot de volgende dag in de koelkast .
*Giet af vlak voor het gebruik .
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Kan eigenlijk overal bij genuttigd worden.
deuxchapeaux zegt:
Het duurde even voordat ik reageerde,maar er was kennelijk een server-error die roet "in het eten" dreigde te gooien.Ik denk dat ik er door ben nu.
OK,over het recept:Je kunt het recept inderdaad op allerlei manieren vereenvoudigen cq varieren.Het bovenstaande recept is een soort basis recept waar vandaan je dan kunt uitgaan.Deze salade (of eigenlijk "pickles") heeft alles in zich :zacht,knapperig,pittig,zuur,bitter,zout,zoet.
Dus overal bijpassend.
Jan A
:)