Ik wilde een cake maken en zag een cake met rozijnen in rum. Ik dacht, dat moet natuurlijk ook gewoon kunnen met appel.
Zodoende is dit recept tot stand gekomen.
Voor de rum, dit is een richtlijn, dit is afhankelijk van hoeveel appel je hebt.
Recept
« Terug naar recepten
Cake met appels en rum
PT115M
Cake met appels en rum
Een heerlijke basiscake met appel welke geweekt is in rum.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
115 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cake met appels en rum te bereiden
- Schil de appels en snijdt deze in stukjes. Doe deze vervolgens in een bak(je) en gier hier rum overheen. (Roer de appeltjes af en toe zodat alles goed onder de rum komt).
- Verwarm je oven voor op 150 graden Celsius en vet je cakevorm in.
- Klop in een kom de boter, suiker en zout tot een romige massa.
- Voeg 1 voor 1 een ei toe. Zorg wel dat het ei goed is opgenomen door de botermassa alvorens je het volgende ei toevoegd.
- Voeg de bloem toe en spatel (!!) deze door het boter/ei mengsel totdat alle bloem goed is opgenomen.
- Giet de appeltjes af (je kan de rum opdrinken ;-)) en voeg de appeltjes toe aan het deeg en spatel ze er goed door.
- Doe je deeg in het bakblik en strijk deze glad.
- Zet de cake in de over voor zo’n 75 minuten.
Harry Löhr zegt:
Die onthoud ik voor de volgende keer!
@Hans
23CM!