KookJij

Komkommer gevuld met garnalenceviche en chilijam

Een heerlijk komkommer gevuld met garnalenceviche en chilijam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie uit Hongkong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Komkommer gevuld met garnalenceviche en chilijam te bereiden

1).De komkommerlappen worden op een paar lagen keukenpapier naast elkaar gelegd en bestrooid met zout. Dit moet een half uur liggen. Daarna spoelen met water en goed drogen. Ze zijn nu klaar voor het gebruik.
2).Hierna wordt de ceviche gemaakt door de lenteui, gember, olijfolie, koriander, peper, zout en limoensap goed te mixen en 1/2 uur weg te zetten in de koeling. Daarna nog eens goed doorroeren en in 12 porties verdelen.
3).Elke portie garnalen wordt in een komkommerlap weggerold (daarna vaststeken met prikker).
4).Potje Nam Prik Pao of kommetje met zelf gemaakte dipsaus:
Doe alle ingrediënten voorzichtig bij elkaar en roer goed door.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer de komkommerrollen direct met de saus uit het potje of de zelfgemaakte dipsaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacqueline1968

jacqueline1968 zegt:
Budgie, dat zie ik figuurlijk, a.d.h. van ingrediënten valt wel een inschatting te maken.
Liske

Liske zegt:
Een eerste blik op de ingredientenlijst zegt mij ook dat dit heerlijk moet zijn...
wouros

wouros zegt:
Kwestie van ervaring. Als je veel kookt, diverse smaken hebt geproefd dan kun je aan de hand van de ingrediëntenlijst een goede inschatting maken of iets goed zal smaken. En de recepten van Jan zijn allemaal top !!
budgie

budgie zegt:
Jacqueline waar zie je dat? Ik zie helemaal geen foto.
jacqueline1968

jacqueline1968 zegt:
Jammie! Dat ziet er echt fantastisch uit! Ik ga het zeker proberen! Voor nu wordt het geprint en later deze zomer, gaan we er van smullen, bedankt ;)