Recept
« Terug naar recepten
Komkommer gevuld met garnalenceviche en chilijam
PT40M
Komkommer gevuld met garnalenceviche en chilijam
Een heerlijk komkommer gevuld met garnalenceviche en chilijam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hongkong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer gevuld met garnalenceviche en chilijam te bereiden
1).De komkommerlappen worden op een paar lagen keukenpapier naast elkaar gelegd en bestrooid met zout. Dit moet een half uur liggen. Daarna spoelen met water en goed drogen. Ze zijn nu klaar voor het gebruik.
2).Hierna wordt de ceviche gemaakt door de lenteui, gember, olijfolie, koriander, peper, zout en limoensap goed te mixen en 1/2 uur weg te zetten in de koeling. Daarna nog eens goed doorroeren en in 12 porties verdelen.
3).Elke portie garnalen wordt in een komkommerlap weggerold (daarna vaststeken met prikker).
4).Potje Nam Prik Pao of kommetje met zelf gemaakte dipsaus:
Doe alle ingrediënten voorzichtig bij elkaar en roer goed door.
2).Hierna wordt de ceviche gemaakt door de lenteui, gember, olijfolie, koriander, peper, zout en limoensap goed te mixen en 1/2 uur weg te zetten in de koeling. Daarna nog eens goed doorroeren en in 12 porties verdelen.
3).Elke portie garnalen wordt in een komkommerlap weggerold (daarna vaststeken met prikker).
4).Potje Nam Prik Pao of kommetje met zelf gemaakte dipsaus:
Doe alle ingrediënten voorzichtig bij elkaar en roer goed door.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Serveer de komkommerrollen direct met de saus uit het potje of de zelfgemaakte dipsaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
jacqueline1968 zegt: