Recept
« Terug naar recepten
Komkommer-meloensalsa
PT15M
Komkommer-meloensalsa
Deze salade is fris, zoet, pittig en licht zuur. Deze heerlijke smaakcombinatie is een genot voor je smaakpapillen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip. Zomertijd, barbecuetijd.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer-meloensalsa te bereiden
De tomaten ontdoen van de zaadjes, in kleine stukjes snijden en even apart wegzetten.
De komkommer zonder zaadjes in kleine blokjes snijden.
De meloen schillen en ook in kleine blokjes snijden.
De azijn met de suiker in het steelpannetje roerend verhitten tot de suiker is opgelost.
Doe komkommer + meloen + alle andere ingrediënten in een kom, giet er de azijn over en meng alles goed.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet tot gebruik in de koelkast.
De komkommer zonder zaadjes in kleine blokjes snijden.
De meloen schillen en ook in kleine blokjes snijden.
De azijn met de suiker in het steelpannetje roerend verhitten tot de suiker is opgelost.
Doe komkommer + meloen + alle andere ingrediënten in een kom, giet er de azijn over en meng alles goed.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet tot gebruik in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Dit gerecht moest eigenlijk bereid worden met komkommer en mango. Maar ik had geen mango in huis, maar wel meloen. Het smaakte erg goed.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Anna zegt:
Had nog wel een mango, maar die is gearresteerd door manlief; voor de Mango Chutney;-)
Anna zegt: