KookJij

Komkommer Raita Variatie

Een heerlijk komkommer raita variatie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 380 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Komkommer Raita Variatie te bereiden

We doen alle ingredienten bij de uitgelekte yoghurt. Als het resultaat een te dikke substantie oplevert kan met zure room het gerecht wat smeuiger worden gemaakt.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Zelf vinden we het overal lekker bij, maar het past goed bij grill gerechten en curries.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke

ineke zegt:
Ik lees hier dat je ook magere yoghurt kunt gebruiken maar dat is natuurlijk onzin in magere yoghurt zin alleen maar meer water en dat wil je er nou net uit hebben.
En Jan, heerlijke stad hé B.O.Z.
Groetjes Ineke
Ingrid

Ingrid zegt:
Hangop is simpel te maken en erg lekker wij eten het met bijzondere dagen ga het toevoegen op de site,en dit recept heerlijk hoor,zeker weten maken!!!!!
Lilith

Lilith zegt:
In Nederland noemen wij zulke yoghurt "Hangop". Het werd (en wordt soms) gewoon in een theedoek aan de kraan gehangen om uit te lekken gedurende de nacht. Lekkerrrr!
Mooi recept weer, Jan.
Anna

Anna zegt:
Hoi Liske,
Misschien erg handig, het artikel wat Jan op de KookJij Blog heeft gezet:
maten en gewichten
Groetjes en een fijn weekend:D
Anna.
KookJij.
Ida

Ida zegt:
Bedankt voor de snelle reactie!!
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
BoZ,14 mei,
Ida,Doe een keukendoek in een grote keukenzeef en zet dat geheel op een pan of een bak.Giet de yoghurt op de doek in de zeef en klaar is Kees.
Jan A
Ida

Ida zegt:
Lijkt me heel lekker en wil het graag gaan maken, hebben jullie voor mij een tip hoe ik de yoghurt uit kan lekken?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Bergen op Zoom,14 mei,
Beste Liske,
Een Nederlands theelepeltje is 3 cc,je moet dus wat meer hebben.Ipv gemberwortel, kun je natuurlijk ook de gemberpoeder gebruiken;doe dan maar 5cc. Ja, en magere yoghurt kun je ook gebruiken, dat is iets schraler.
Jan A
Liske

Liske zegt:
Weer een dikke tien, Jan. Die 5 cc, is dat ongeveer een theelepeltje? De rest heb ik in huis, behalve gemberwortel, kan ik daar ook poeder voor gebruiken? Ik heb ook gemberbolletjes maar die zijn me te zoet. En met magere yoghurt zal het ook wel niet lukken?