Recept
« Terug naar recepten
Komkommercrémesoep
PT35M
Komkommercrémesoep
Een heerlijk komkommercrémesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommercrémesoep te bereiden
De komkommers goed wassen en schillen.
De komkommers in lengte doormidden snijden en zaadlijsten verwijderen.
Met een klein parelboortje 30 bolletjes uit het vruchtvlees snijden
(eventueel ook i kleine blokjes snijden) en het overige vruchtvlees met een beetje bouillon in de blender fijnmalen.
Boter smelten, bloem toevoegen en hier geleidelijk de bouillon, room en het komkommermoes doorroeren.
Laat de soep 5 min. zachtjes doorkoken,zeef ze daarna en breng op smaak met peper en zout.
Doe de soep in voorverwarmde borsen en voeg komkommerbolletjes of -blokjes toe
De komkommers in lengte doormidden snijden en zaadlijsten verwijderen.
Met een klein parelboortje 30 bolletjes uit het vruchtvlees snijden
(eventueel ook i kleine blokjes snijden) en het overige vruchtvlees met een beetje bouillon in de blender fijnmalen.
Boter smelten, bloem toevoegen en hier geleidelijk de bouillon, room en het komkommermoes doorroeren.
Laat de soep 5 min. zachtjes doorkoken,zeef ze daarna en breng op smaak met peper en zout.
Doe de soep in voorverwarmde borsen en voeg komkommerbolletjes of -blokjes toe