TIP:
Bij een komkommersalade past behalve dille ook komkommerkruid ( borage), pimpernel, rozemarijn, koriander of munt .
De zure room kan door slagroom of crème fraiche worden vervangen of maak een dressing van azijn en olie.
Wie van pikant houd, kan een klein pepertje in dunne ringetjes snijden en met pikante paprikapoeder over de salade strooien.
Recept
« Terug naar recepten
Komkommersalade met dille, knoflook, koriander en bosuitjes
PT20M
Komkommersalade met dille, knoflook, koriander en bosuitjes
Een frisse en vooral slanke salade.
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
150 kCal energie
3 Gram eiwit
12 Gram vet
7 Gram koolhydraten
3 Gram eiwit
12 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de heerlijke gerechten (annette wolter)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommersalade met dille, knoflook, koriander en bosuitjes te bereiden
- Was de komkommer en droog hem af.
- Snijd de komkommer eerst in plakjes en daarna in reepjes.
- Snijd dan de bosuitjes in ringetjes en maak de knoflook tenen schoon.
- Roer het zout, peper en rietsuiker door het citroensap, klop er daarna de sesamolie en de zure room door en schep de saus door de komkommer reepjes. Doe de bosuitjes door de komkommer en pers de knoflook tenen uit boven de komkommer en roer dit goed door elkaar.
- Spoel de dille en koriander schoon, dep deze droog, pluk de dille en koriander, snijd het fijn en roer dit door de komkommersalade.