Recept
« Terug naar recepten
Komkommersalade met een Oosters Tintje
PT30M
Komkommersalade met een Oosters Tintje
Wat je ook eet, er past eigenlijk wel altijd een groene komkommersalade bij. Hier is weer zo'n groen hapje.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommersalade met een Oosters Tintje te bereiden
- Doe in een pannetje dat tegen heet zuur kan de rijstazijn, de suiker, de olie, en de Nam Pla en roer dat door, tot alle suiker volledig is opgelost. Laat dit helemaal afkoelen.
- De komkommerblokjes in een zeef of vergiet leggen om het eventuele vocht te laten aflopen.
- Meng de ui, knoflook en de lombok door elkaar en roer dit mengsel door de komkommerblokjes.
- Doe dan de afgekoelde rijstazijn-mix door de komkommer-mix en laat een goed intrekken.
- Breng op smaak met zeezout en de vers gemalen zwarte peper
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Verder een heerlijke salade, ook lekker te combineren met mango of perzik.
Lekker, Jan. Komt de komende BBQ op tafel.
Tanja Hermens zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Jan A.