Recept
« Terug naar recepten
Komkommersoep
PT30M
Komkommersoep
Een heerlijk komkommersoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommersoep te bereiden
Schil de komkommer, verwijder het zaad en snij in stukken.
Ontvel en ontpit de tomaten en snij eveneens in stukken.
Verhit boter en laat hierin de gesnipperde ui, komkommer en tomaten even stoven. Voeg bouillon toe, kruid met peper en zout en laat het geheel 20 minuten onder deksel garen. Pureer de soep. Verhit de 30 gr. boter, vermeng met de bloem en voeg al roerende de soep erbij, laat doorkoken. Voeg gehakte peterselie toe en het sap van de citroen.
Ontvel en ontpit de tomaten en snij eveneens in stukken.
Verhit boter en laat hierin de gesnipperde ui, komkommer en tomaten even stoven. Voeg bouillon toe, kruid met peper en zout en laat het geheel 20 minuten onder deksel garen. Pureer de soep. Verhit de 30 gr. boter, vermeng met de bloem en voeg al roerende de soep erbij, laat doorkoken. Voeg gehakte peterselie toe en het sap van de citroen.