KookJij

Konijn a la Rita

Een heerlijk konijn a la rita recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Gegeten en verkregen bij Rita en Hugo in Nieuwkerken-Waas
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn a la Rita te bereiden

Stukken konijn goed donker bruin aanbakken in een goede klont boter en dit met de kruiden erop.
Daarna een scheutje azijn toevoegen en langzaam het donker bier voor de helft even op een heet vuur toevoegen en zachtjes inkoken, dan de rest van het bier .
Daarna het vlees zachtjes laten sudderen en regelmatig het tweede flesje bier toevoegen.
Het blokje bouillon toevoegen.
Op een zacht vuurtje, afhankelijk van de grootte van het konijn circa 60min tot 90min laten sudderen, tot het vlees gaar en zacht is, maar niet van het been lost.
Op smaak brengen met peper en zout.
Opdienen met gekookte aardappel, rode kool en appelmoes.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Is een "Boerengerecht" uit het Waasland. Heb het gegeten bij Rita en Hugo in Nieuwkerken-Waas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rientje

rientje zegt:
Ga het zeker maken, bedankt en nog veel kook plezier groetjes wij ;)