Recept
« Terug naar recepten
Konijn a la Rita
PT120M
Konijn a la Rita
Een heerlijk konijn a la rita recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Gegeten en verkregen bij Rita en Hugo in Nieuwkerken-Waas
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn a la Rita te bereiden
Stukken konijn goed donker bruin aanbakken in een goede klont boter en dit met de kruiden erop.
Daarna een scheutje azijn toevoegen en langzaam het donker bier voor de helft even op een heet vuur toevoegen en zachtjes inkoken, dan de rest van het bier .
Daarna het vlees zachtjes laten sudderen en regelmatig het tweede flesje bier toevoegen.
Het blokje bouillon toevoegen.
Op een zacht vuurtje, afhankelijk van de grootte van het konijn circa 60min tot 90min laten sudderen, tot het vlees gaar en zacht is, maar niet van het been lost.
Op smaak brengen met peper en zout.
Opdienen met gekookte aardappel, rode kool en appelmoes.
Daarna een scheutje azijn toevoegen en langzaam het donker bier voor de helft even op een heet vuur toevoegen en zachtjes inkoken, dan de rest van het bier .
Daarna het vlees zachtjes laten sudderen en regelmatig het tweede flesje bier toevoegen.
Het blokje bouillon toevoegen.
Op een zacht vuurtje, afhankelijk van de grootte van het konijn circa 60min tot 90min laten sudderen, tot het vlees gaar en zacht is, maar niet van het been lost.
Op smaak brengen met peper en zout.
Opdienen met gekookte aardappel, rode kool en appelmoes.
Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)
Is een "Boerengerecht" uit het Waasland. Heb het gegeten bij Rita en Hugo in Nieuwkerken-Waas.
rientje zegt: