Recept
« Terug naar recepten
Konijn gestoofd
PT150M
Konijn gestoofd
Een heerlijk konijn gestoofd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Montignac
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn gestoofd te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Wrijf de stukken konijn in met z/p.
Leg ze in de braadslee.
Giet de olie erover en zet de braadslee in de oven.
Voeg na 45 min. de sjalotjes, laurierblaadjes en de jeneverbessen toe.
Meng wijn en fond en giet dit over het konijn en de sjalotjes.
Laat het konijn nog zeker 1 uur verder garen.
Af en toe keren en regelmatig begieten met het kookvocht.
---------------------------
Als het vocht te veel indampt, extra water toevoegen.
Het konijn is gaar als de stukken vlees makkelijk van de botten kunnen worden verwijderd.
-------------------
Zo nodig het kookvocht apart indampen op hoog vuur
Het konijn en sjalotjes tussentijds bewaren in een voorverwarmde schaal.
Wrijf de stukken konijn in met z/p.
Leg ze in de braadslee.
Giet de olie erover en zet de braadslee in de oven.
Voeg na 45 min. de sjalotjes, laurierblaadjes en de jeneverbessen toe.
Meng wijn en fond en giet dit over het konijn en de sjalotjes.
Laat het konijn nog zeker 1 uur verder garen.
Af en toe keren en regelmatig begieten met het kookvocht.
---------------------------
Als het vocht te veel indampt, extra water toevoegen.
Het konijn is gaar als de stukken vlees makkelijk van de botten kunnen worden verwijderd.
-------------------
Zo nodig het kookvocht apart indampen op hoog vuur
Het konijn en sjalotjes tussentijds bewaren in een voorverwarmde schaal.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
.
hns zegt:
Inderdaad overgenomen uit Montignac. Ik denk dat wildfond ook heel lekker is. Ben bezig met "n Montignac dieet, dus hou me er maar zo aan. mvg Hans :):):)