Recept
« Terug naar recepten
Konijn in mosterdsaus
PT60M
Konijn in mosterdsaus
Een heerlijk konijn in mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn in mosterdsaus te bereiden
De oven voorverwarmen op 180°C (conventioneel).
Konijnenbouten insmeren met grove mosterd. Braadpan verhitten en als deze goed heet is de vloeibare boter erin doen. Gebruik zoveel dat de bodem goed bedekt is. Als de boter is uitgebruist de konijnenbouten stuk voor stuk (als het kleine delen zijn met meerdere tegelijk) aanbraden. Eenmaal aangebraden de konijnenbouten overdoen in een ovenschaal. De uien en tijm in het braadvet aanbakken en ook de bloem er door roeren. Wijn toevoegen en roeren tot je een mooi geheel krijgt. Uitgieten over de konijnbouten en in de oven gedurende 30-40 minuten laten bakken. Tijdens bakken 1 of 2 keer de saus over het konijn gieten. Na het bakken enigszins laten afkoelen en de konijnbouten uit de saus halen. Wil je een grove saus dan kun je de uien in de saus laten zitten, wil je een wat sjiekere saus dan de saus door een zeef halen en de uien niet gebruiken. De saus vermengen met de crème fraîche en op smaak maken met zout en peper. Terug over de bouten verdelen.
Konijnenbouten insmeren met grove mosterd. Braadpan verhitten en als deze goed heet is de vloeibare boter erin doen. Gebruik zoveel dat de bodem goed bedekt is. Als de boter is uitgebruist de konijnenbouten stuk voor stuk (als het kleine delen zijn met meerdere tegelijk) aanbraden. Eenmaal aangebraden de konijnenbouten overdoen in een ovenschaal. De uien en tijm in het braadvet aanbakken en ook de bloem er door roeren. Wijn toevoegen en roeren tot je een mooi geheel krijgt. Uitgieten over de konijnbouten en in de oven gedurende 30-40 minuten laten bakken. Tijdens bakken 1 of 2 keer de saus over het konijn gieten. Na het bakken enigszins laten afkoelen en de konijnbouten uit de saus halen. Wil je een grove saus dan kun je de uien in de saus laten zitten, wil je een wat sjiekere saus dan de saus door een zeef halen en de uien niet gebruiken. De saus vermengen met de crème fraîche en op smaak maken met zout en peper. Terug over de bouten verdelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tania zegt:
Els zegt:
Groet els
nelleke zegt:
derbyke zegt:
Els zegt: