KookJij

Konijn in mosterdsaus

Een heerlijk konijn in mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn in mosterdsaus te bereiden

De oven voorverwarmen op 180°C (conventioneel).
Konijnenbouten insmeren met grove mosterd. Braadpan verhitten en als deze goed heet is de vloeibare boter erin doen. Gebruik zoveel dat de bodem goed bedekt is. Als de boter is uitgebruist de konijnenbouten stuk voor stuk (als het kleine delen zijn met meerdere tegelijk) aanbraden. Eenmaal aangebraden de konijnenbouten overdoen in een ovenschaal. De uien en tijm in het braadvet aanbakken en ook de bloem er door roeren. Wijn toevoegen en roeren tot je een mooi geheel krijgt. Uitgieten over de konijnbouten en in de oven gedurende 30-40 minuten laten bakken. Tijdens bakken 1 of 2 keer de saus over het konijn gieten. Na het bakken enigszins laten afkoelen en de konijnbouten uit de saus halen. Wil je een grove saus dan kun je de uien in de saus laten zitten, wil je een wat sjiekere saus dan de saus door een zeef halen en de uien niet gebruiken. De saus vermengen met de crème fraîche en op smaak maken met zout en peper. Terug over de bouten verdelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els

Els zegt:
Zo zie je ,ieder zijn eigen recept.Succes met je recepten en ik ga eens bij jou op de site kijken.Groetjes Els;)
Tania

Tania zegt:
Ik eet zelf helemaal geen konijn, maar volgens mijn partner waren de bouten helemaal top. Het konijnenvlees was gaar en mals, dankzij de mosterd en de wijn die natuurlijk heel belangrijk zijn voor garing van het recept. De saus heb ik uiteraard wel geproefd en deze was perfect, wat mij betreft ook goed te gebruiken bij een kip(bout)recept.
Els

Els zegt:
Toevallig van de week ook een soortgelijk recept gemaakt,maar ik laat de bouten toch echt wel ± 3 uur sudderen zodat het door en door gaar wordt.Het let heel nauw met konijn als je te kort gaart is het op het bot nog rood en na 1,5 uur wordt hij taai,maar laat je het verder sudderen wordt het konijn botergaar.Persoonlijk vind ik dit lekkerder.
Groet els
nelleke

nelleke zegt:
Goedemorgen Tania, Fijn weer eens een konijn-recept te zien. Ik vroeg me af of de bouten na 40 minuten echt gaar zijn?:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Tania , dat is even geleden blij nog eens een recept van jou hier te lezen ...ziet er weer smakelijk uit .Hopelijk kunnen we binnenkort nog recepten van je te lezen krijgen .Groetjes van ons 3 :);):p