Recept
« Terug naar recepten
Konijn met gestoomde groenten
PT90M
Konijn met gestoomde groenten
Een heerlijk konijn met gestoomde groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met gestoomde groenten te bereiden
1. Pel de sjalotjes en de knoflook. Halveer 1 knoflookteentje en snipper het tweede, en de sjalotjes, héél fijn.
2. Kruid de stukken konijnenrug met peper en zout. Wrijf ze in met de gehalveerde knoflookteentjes. Leg ze in een schaal met 6 eetlepels olie, de fijngesneden knoflook en de sjalotjes. Dek af en zet 1 uur in de koelkast.
3. Dep de stukken konijnenrug goed droog en braad ze rondom aan in een paar eetlepels olijfolie. Blus met de witte wijn. Dek af en laat 1 tot 1.30 uur zacht stoven, of tot het konijn goed gaar is.
4. Schil de aardappelen en de pompoen, snij ze in stukken. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Leg de groenten met de verse takjes tijm in een stoommandje. Stoom ze in ongeveer 15 minuten gaar boven de bouillon.
5. Schep het vlees en de groenten in een schaal. Laat het stoomvocht van de groenten samen met het stoofvocht van het konijn tot ongeveer de helft inkoken. Kruid de saus bij met peper en zout. Lepel ze goed heet over konijn en groenten.
2. Kruid de stukken konijnenrug met peper en zout. Wrijf ze in met de gehalveerde knoflookteentjes. Leg ze in een schaal met 6 eetlepels olie, de fijngesneden knoflook en de sjalotjes. Dek af en zet 1 uur in de koelkast.
3. Dep de stukken konijnenrug goed droog en braad ze rondom aan in een paar eetlepels olijfolie. Blus met de witte wijn. Dek af en laat 1 tot 1.30 uur zacht stoven, of tot het konijn goed gaar is.
4. Schil de aardappelen en de pompoen, snij ze in stukken. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Leg de groenten met de verse takjes tijm in een stoommandje. Stoom ze in ongeveer 15 minuten gaar boven de bouillon.
5. Schep het vlees en de groenten in een schaal. Laat het stoomvocht van de groenten samen met het stoofvocht van het konijn tot ongeveer de helft inkoken. Kruid de saus bij met peper en zout. Lepel ze goed heet over konijn en groenten.