Recept
« Terug naar recepten
Konijn met Rodenbach en picklesmayonaise
PT90M
Konijn met Rodenbach en picklesmayonaise
Een stoofpot van konijn: een Vlaamse klassieker. Deze keer niet met pruimen, maar met een krachtige Rodenbach. Die kleurt niet alleen de saus mooi donker, het vlees krijgt er ook een heel intense smaak door. Lekker met gestoofd witloof, kroketten en picklesmayonaise.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met Rodenbach en picklesmayonaise te bereiden
- Kruid het konijn flink met versgemalen peper en zout. Smelt een klontje boter in een grote pan en kleur de stukken vlees rondom aan.
Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en plet tot pulp. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Haal het konijn uit de pan. Snijd vervolgens het spek in reepjes. Bak de spekblokjes in dezelfde pan.
Doe er de champignons bij en laat ook de uien en de knoflook meestoven.
Strooi er bloem over en roer goed om. Laat de bloem even meebakken; die gaat straks de saus binden. Leg het konijn terug in de pan.
Giet de Rodenbach bij het vlees en roer met een houten lepel de aanbaksels op de bodem los.
Voeg de graanmosterd en de Luikse siroop toe, de laurier, de tijm en de kruidnagels. Kruid met versgemalen peper en zout.
Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten zacht sudderen.
Verwijder ondertussen de onderkant en de harde kern van het witloof.
Smelt een klontje boter in een pan en stoof het witloof rondom aan. Kruid met versgemalen peper, zout en eventueel wat nootmuskaat. Giet er een klein scheutje water bij, zet het deksel op de pan en laat 20 minuten of langer garen op een zacht vuur, afhankelijk van de dikte van de stronkjes.
Verwarm de friteuse voor op 180 °C.
Mix de pickles met de mayonaise.
Bak de kroketten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schep een stuk konijn op, geef er wat witloof bij, kroketten en picklesmayonaise en genieten.