Je kan het konijn wel bewaren in de ijskast en terug opwarmen juist voor gebruik.
Het konijn was versneden konijn uit Nederland en kostte 7euro per kg en woog 1,5 kg.
Als bier werd eenvoudig zoet bruin tafelbier van Pied Beuof gebruikt, wat zoeter en goedkoper is dan de meeste bruine Belgische bieren.
Recept
« Terug naar recepten
Konijn met ui en bier op Vlaamse wijze
PT90M
Konijn met ui en bier op Vlaamse wijze
Een heerlijk konijn met ui en bier op vlaamse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eenvoudig recept van een familielid verkregen en geprobeerd.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met ui en bier op Vlaamse wijze te bereiden
Versnij of laat het konijn versnijden in 2 rugstukken, 2 achterbillen, 2 voorpoten, 2 halve rompen en de kop.
Pel de uien en versnipper ze in fijne schijven.
Stoof de uien in een weinig vetstof zachtjes tot glazig.
Verwijder de gestoofde ui uit de pan.
Bak de stukken konijn aan op een heet vuur, wel zorgend dat de vetstof niet verbrand.
Breng een laagje ui in de kookpot, daarna de konijnstukken en daarna weer ui.
Begiet met bruin tafelbier en voeg de mosterd toe.
Laat op een zacht vuurtje sudderen tot het vlees gaar is.
Dien op met brood, gekookte aardappelen of frieten.
Pel de uien en versnipper ze in fijne schijven.
Stoof de uien in een weinig vetstof zachtjes tot glazig.
Verwijder de gestoofde ui uit de pan.
Bak de stukken konijn aan op een heet vuur, wel zorgend dat de vetstof niet verbrand.
Breng een laagje ui in de kookpot, daarna de konijnstukken en daarna weer ui.
Begiet met bruin tafelbier en voeg de mosterd toe.
Laat op een zacht vuurtje sudderen tot het vlees gaar is.
Dien op met brood, gekookte aardappelen of frieten.