Recept
« Terug naar recepten
Konijnenbout met draadjesvlees en appelenprul
PT70M
Konijnenbout met draadjesvlees en appelenprul
Een heerlijk konijnenbout met draadjesvlees en appelenprul recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijnenbout met draadjesvlees en appelenprul te bereiden
Bak het draadjesvlees aan en voeg de gesneden wortel, laurier, tijm en knoflook toe.
Blus het af met bier en laat het geheel op laag vuur sudderen.
Ontbeen de konijnbouten, maar laat het onderste botje zitten.
Haal het draadjesvlees uit elkaar en breng het op smaak met pruimen, spekjes, peper en zout.
Vul hiermee de konijnenboutjes en rol ze strak op in aluminiumfolie.
Gaar de boutjes in een voorverwarmde oven op 135 graden C. in 45 min.
Snij de ui en appel in stukjes en stoof ze.
Haal de konijnenbouten uit de folie en leg ze nog 15 min. in de saus van het draadjesvlees.
Maak aardappelpuree en voeg de gestoofde ui en blokjes appel toe.
Snij de bloedworst in kleine blokjes en voeg een beetje appelmoes toe.
Rol de bloedworst met de appelmoes in een loempiavel en frituur deze op 175 graden C. bruin
Dien de konijnenbout samen met de loempia van bloedworst en wat aardappelpuree op.
Blus het af met bier en laat het geheel op laag vuur sudderen.
Ontbeen de konijnbouten, maar laat het onderste botje zitten.
Haal het draadjesvlees uit elkaar en breng het op smaak met pruimen, spekjes, peper en zout.
Vul hiermee de konijnenboutjes en rol ze strak op in aluminiumfolie.
Gaar de boutjes in een voorverwarmde oven op 135 graden C. in 45 min.
Snij de ui en appel in stukjes en stoof ze.
Haal de konijnenbouten uit de folie en leg ze nog 15 min. in de saus van het draadjesvlees.
Maak aardappelpuree en voeg de gestoofde ui en blokjes appel toe.
Snij de bloedworst in kleine blokjes en voeg een beetje appelmoes toe.
Rol de bloedworst met de appelmoes in een loempiavel en frituur deze op 175 graden C. bruin
Dien de konijnenbout samen met de loempia van bloedworst en wat aardappelpuree op.
hns zegt: