Het Indisch konijn van oma Toos, de oma van ons Jiri (en inmiddels ook wel een beetje van mij natuurlijk.... ) zoals die meestal rond de feestdagen op tafel word gezet.
Naast het konijn natuurlijk nog veel lekkere bijgerechten zoals bami, nasi, groentegerechten etc maar dit heerlijke konijn speelt echt wel de hoofdrol!
Recept
« Terug naar recepten
Konijnenbouten op z'n Indisch bereid
PT150M
Konijnenbouten op z'n Indisch bereid
Een heerlijk konijnenbouten op z'n indisch bereid recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Uit ons Jiri's familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijnenbouten op z'n Indisch bereid te bereiden
Kruid de bouten royaal met peper, zout en kruidnagelpoeder en laat even intrekken.
Smelt de boter en meng er de olie door, warm die even mee en bak hierin de bouten rondom bruin aan.
Haal ze uit de pan, hou even apart en fruit in het achtergebleven vet de uien, knoflook en het pepertje.
Dan de bouten terug in de pan samen met de bouillon en de specerijen en laat dit tegen de kook aan zo'n 2,5 uur stoven.
Draai ze regelmatig om en roer de saus door.
Een kwartier voor het einde van de bereiding de fijngesneden spekkoek erdoor mengen zodat die de tijd krijgt om op te lossen en het geheel te binden, goed doorroeren en die heerlijk geurende pan kan op tafel. Eet smakelijk, selamet makan!!
Smelt de boter en meng er de olie door, warm die even mee en bak hierin de bouten rondom bruin aan.
Haal ze uit de pan, hou even apart en fruit in het achtergebleven vet de uien, knoflook en het pepertje.
Dan de bouten terug in de pan samen met de bouillon en de specerijen en laat dit tegen de kook aan zo'n 2,5 uur stoven.
Draai ze regelmatig om en roer de saus door.
Een kwartier voor het einde van de bereiding de fijngesneden spekkoek erdoor mengen zodat die de tijd krijgt om op te lossen en het geheel te binden, goed doorroeren en die heerlijk geurende pan kan op tafel. Eet smakelijk, selamet makan!!