KookJij

Konijnentaart

Een heerlijk konijnentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1 min
Personen: 8-10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijnentaart te bereiden

De eiwitten met het water in een hoge kom met een elektrische handmixer op de hoogste stand heel stijf kloppen. Het citroensap toevoegen en al roerende de suiker en vanillesuiker toevoegen. De mixer op de laagste stand zetten en de eidooiers erdoor roeren, als laatste een mengsel van maïzena, bloem, bakpoeder en kokos toevoegen.
Een springvorm van 24 cm. alleen op de bodem invetten en het deeg hierin doen. In een voorverwarmde oven van 175-200°C in 35-45 min. gaar bakken.
De taart in een dunne en een dikke laag snijden. Beide lagen halveren en een helft van de dunne laag nog eens doosnijden (billen). Zo krijg je 3 helften en 2 kwarthelften.
De drie helften op elkaar leggen en uit het bovenste deel een stompe wig als halsuitsnijding snijden. Dit uitgesneden stukje dient later als staartje.
De taartlaagjes aan een kant met jam bestrijken, op elkaar zetten en rechtop op een schaal zetten.
De twee kwarthelften ook met jam bestrijken en rechts en links tegen de rug van het konijn aandrukken. Van de aangegeven ingredienten een vanillecreme bereiden, af laten koelen en de deegstukken hiermee bestrijken (alleen de buitenkant). De staart ook met crème bestrijken, aan het konijn zetten en het konijn met behulp van de crème in model brengen.
Het konijn dik met kokosvlokken bestrooien en het gezicht maken van de rode kersen.
Oren uit wit / rose karton knippen en op de kop van het konijn steken.
Om het konijn garneren met wortelen of met pasen, met paaseitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst